Hvad betyder skrotpræmie?

Skrotningspræmie er et andet ord for skrotningsgodtgørelse i form af et skattefrit pengebeløb for din gamle bil. Dette pengebeløb, som miljøstyrelsen har fastsat, er til og med fra 2017 2.200 kr.

Hvilke biler kan man få skrotpræmie for?

Din bil skal være dansk registreret dvs. at den skal være registreret i Motorregistret og have betalt en registreringsafgift. Her kan du se hvilke krav, der skal være opfyldt, før vi kan udløse din skrotpræmie i København:

– Ordningen gælder for personbiler som maksimum har 9 sæder, og varebiler under 3.500 kg.
– 
Din bil skal være ansvarsforsikret som minimum.
– 
Bilen skal ikke være afmeldt før 01. juli 2000.

Skrotning af din bil kan foregå på to måder:

1) Du kan selv vælge at skrotte bilen hos en miljøgodkendt og statsautoriseret autoophugger. Du kan f.eks. få din skrotpræmie hos Autoskrot i Rødovre.

Du skal sørge for at køre bilen ud til autoophuggeren, hvor du får udleveret en skrotningsattest, som du skal udfylde. Du skal huske at medbringe registreringsattesten og aflevere den til ophuggeren.

Herefter vil du enten få din skrotpræmie kontant, eller skal du give dine bankoplysninger, således at staten/miljøstyrelsen kan sende godtgørelsen til din konto, som du vil modtage 2-3 dage efter.

2) Du kan vælge at kontakte en skrothandler, som du finder på internettet.

Skrothandlerne er enten selv autoophugger, samarbejder eller fungere som mellemmand mellem ejeren af bilen og autoophuggeren. De sørger for alt det praktiske papirarbejde, samt transport og bugsering af din bil.

Hvornår bør jeg få indløst min skrotpræmie på Sjælland?

Først og fremmest er det en individuel vurdering, om hvorvidt bilen er skrotningsmoden. Der findes dog nogle objektive parametre. man som bilejer kan kigge efter:

  • Hvis det ikke kan betale sig at få repareret bilen. Eksempelvis hvis bilen er totalskadet.
  • Hvis bilen har mange år på bagen, en mange-cifret kilometerviser og giver udtryk for motortræthed (Hvilket er forskelligt fra bil til bil).

Hvis du ønsker at høre mere om vores Skrotpræmie i Rødovre, København, kan du altid kontakte os på +4542475253. Vi hjælper dig tryg og effektivt igennem hele processen.

RING: 42 47 52 53

Indtast Bil Oplysninger: